Translate

tirsdag den 21. februar 2012

Kamuchi.

Jeg fandt denne her opskrift i en af mine opskriftsbøger.
Lad dig ikke skræmme af at det tager 9 dage at lave, for det meste af tiden skal det stå og trække i køleskabet.

1 stor kinakål
160 g groft salt
1/2 tsk cayennepeber
5 forårsløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
5 cm ingefær, revet
3 spsk frisk chili, finthakket
1 spsk sukker
6 1/4 dl koldt vand

Kinakålen flækkes og skæres i store mundrette stykker. Læg et lag i en skål og drys med salt. Fortsæt med lag af kål og salt. Afslut med et lag salt. Læg en tallerken, der passer i skålens åbning over kålen. Læg noget tungt på tallerken så den holdes nede og stil den i køleskabet i 5 dage.
Fjern tallerken og hæld væden fra. Skyl kålene grundigt under koldt vand og klem væden fra. Rør kålene godt med cayennepeber,forårsløg,hvidløg,ingefær,chili og sukker, inden det ligges i et stort steriliseret glas. Hæld vand ved og luk glasset tæt til. Lad det trække i køleskabet i 3 til 4 dage, inden den spises.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar