Translate

mandag den 27. november 2017

Ugen der gik.


Med 1 dags forsinkelse har jeg nu fundet tid til at få skrevet denne uges Ugen der gik. Jeg fik ikke skrevet i går fordi min mand og jeg var til julefest på ambassaden og jeg var mere eller mindre smaderet da jeg kom hjem ved 22-tiden så jeg gik direkte i seng.
Hvert år afholder Den Danske Klub julefest for danskerne i Japan og det foregår på den danske ambassade. Det er vildt hyggeligt og en af de begivenheder jeg altid glæder mig så meget til.
Min mand og jeg tog hjemmefra allerede ved 10-tiden fordi vi skulle være der 11.45 da vi også var frivillige hjælpere, men der var faktisk ikke så meget vi skulle have ordnet da vi kom for stolene til gudstjenesten var allerede sat op af nogen af de ansatte på ambassaden, så vi skulle bare have pakke gaverne ind til børnene fra julemanden. Gaverne er altid fra Lego og de havde været meget gavmilde i år. Så snakken gik lystigt over pakkebordet hvor der blev samlet op på nyt fra siden sidste gang vi sås og der blev også hilst på flere nye ansigter. Ved 13-tiden begyndet folk så småt at dukke op og inden længe var vi samlet 120 mennesker, mange kendte men jeg synes også der var mange nye ansigter imellem i år og det er jo kun dejligt.
Først var der julegudstjeneste med den danske præst fra sømandskirken i Hong Kong. Han er en rigtig flink og sjov fyr og jeg kan kun anbefale at tage et smut forbi sømandskirken i Hong Kong hvis man er på de kanter. Derefter var vi alle ude i gården foran ambassaden for at få taget der årlige julebillede som også sendes til kongefamilien med ønsket om en glædelig jul. En julehilsen der i år nok bliver lidt længere end normalt efter 5-dags besøget fra Kronprinseparret. Derefter var der gløgg og kaffe med æbleskiver, småkager og kringle fra Bager Jensen i Shibuya. Han laver en fantastisk kringle, men nu er han også bager uddannet i Danmark. Bagefter var der dans om juletræet og julemanden kom forbi og dansede med og uddelte gaver til børnene. Derefter var der bare hygge og snak og en deligation fra Wakayama kom som altid også op og ønskede god jul.
Ved 17-tiden var det tid til at takke af og dem der var frivillige hjælpere skulle have ryddet op og sat møblerne ind igen og ved 18-tiden var vi færdig og ambassaden var klar til næste arragement. 
Bagefter var vi nogen stykker der sammen med præsten og hans kæreste gik ude at spise. En ting der næsten også er blevet en tradition at gøre efter julefesten. Der ligger et rigtig godt sted næsten lige over for ambassaden der hedder Ivy Place, det er en italiensk restaurant og maden her er virkelig i topklasse, men stadig til en meget rimelig pris. Så jeg nåede ikke hjem til Yokohama før ved 22-tiden efter en virkelig dejlig dag.
Den Danske Klub i Japan har eksisteret siden 1929 og formålet er ganske enkelt, at styrke sammenholdet mellem danskere i Japan og vedligeholde tilknytningen til Danmark.
Ud over julefesten er der også mange andre arreangementer, så som fastelavn, skitur, vandreture og Mortens Aften. Desuden er der hver mdr. omkring den første morgenkaffe og den første onsdag i mdr. er der Stambord sammen med DCCJ ( Danish Chamber of Commerce in Japan ). Så der er absolut ingen grund til at føle sig Palle alene i verden som dansker i Japan.
Det koster ikke noget at være medlem af Den Danske Klub og så længe økonomien kan løbe rundt med de sponsorater klubben får fra danske virksomhedder ( Lego, NovoNordisk, Arla, Maersk og Coloplast ) så er det ikke mit indtryk at det kommer til at koste noget.

Der har faktisk også engang været en dansk sømandskirke her i Japan og den lå her i Yokohama. Det er langt før min tid herude, men det jeg har hørt fra andre er at den økonomisk blev kørt i sænk og derfor blev den nedlagt og solgt, men hvor pengene fra salget blev af er der ikke rigtig nogen der ved. Engang har Yokohama været den by hvor der boet flest danskere, langt over 100. Men i dag bor de fleste danskere i Tokyo og omegn og sidst min mand tjekkede Kanagawa statistik bor der 33 danskere i Kanagawa amt hvor af 16 bor i Yokohama. Jeg er selvfølgelig 1 af de 16, men hvem de 15 andre er har jeg simpelthen ingen anelse om. Der skulle også bo 9 danskere i Kawasaki som er en by mellem Yokohama og Tokyo, men jeg aner heller ikke hvem de er. Jeg prøvede mig lidt frem under julefesten at forhøre mig om hvor mange af de nye ansigter boede henne, men jeg fandt ikke nogen. Alle jeg snakkede med kom fra Tokyo. Så skulle der nu sidde en dansker her i Yokohama eller i Kawasaki og læser dette så RÅB HØJT, det kunne være hyggeligt hvis vi kunne mødes over en kop et-eller-andet og måske lave noget her i Yokohama så det hele ikke foregår i Tokyo.
Statistikken fortæller også at pr. 1 juni 2017  bor der 514 danskere i hele Japan, så taller er gået lidt ned for sidste år var tallet 523.

Hvordan har jeres uge været ??

Ingen kommentarer:

Send en kommentar