Translate

søndag den 29. oktober 2017

Ugen der gik #15

Det har været en våd uge. Knap var den ene tyfon blæst over os før den næste var på vej og har bragt så meget vand at vi er ved at drukne. Det har da også sat sine spor i form af en begyndende forkølelse, ondt i halsen og hovedpine. At stå og vente på toget hver dag i regnvejr og en kold vinder er nok ikke den bedste kombination. Jeg håber dette her er den sidste tyfon for i år for jeg er virkelig ved at være træt af regn. Jeg savner noget sol og en blå himmel. Jeg savner at komme lidt ud, ud over arbejde. Jeg kan ikke huske sidste gang jeg har haft mit kamera i hånden og været ude at tage nogen billeder og nu hvor efterårets farver langsome er begyndt af gøre sit indtog ville det være rigtig dejligt hvis der var en mulighed for at komme lidt ud.
Jeg hører det også blæser ret kraftigt hjemme i Danmark, håber ikke det hele er ved at blæse væk ligesom herude.

For tiden kører der en sag om en skolepige fra Osaka der har fået mange op i det røde felt herude. Sagen er den at en af hendes lærer havde bedt hende om at farve hendes hår fordi det ikke var sort nok. Det lyder utroligt, men det er sandt. Hun ville selvfølgelig ikke farve hendes hår med den begrundelse. Men sagen eskalerede fordi læreren ikke ville lade det ligge så det endte med at pigen farvede sit hår, men samtidig gik hun sammen med sin mor til skolenævnet for at få at vide hvor det stod i reglerne hvor sort ens hår skal være. Det står selvfølgelig ikke nogen steder, som læren ellers påstod. Det hele har tæret så meget på den her stakkels pige at hun nu ikke har været i skole i lang tid p.g.a depression. Pigens bedstefar er amerikaner så derfor har hun mørkebrunt hår og ikke kul sort hår som japanere har. Pigen og hendes familie har nu sagsøgt læren og skolen p.g.a hele sagen.
Jeg synes hele denne sag er så meget ude af proportioner. At en lærer over for en skolepige på 18 år kan sige at hendes hår ikke er sort nok  det er bare på ingen måder i orden. Jeg håber virkelig at pigen og hendes familie vinder sagen og bliver tilkendt erstatning.
Jeg er medlem af en forening for udenlandske kvinder i Japan der alle er gift med japanske mænd. Mange af dem har selv børn der går i japanske skoler og jeg kan kun sige at ud fra alle de historier jeg har hørt er jeg glad for at jeg ikke selv har børn der skal gå i en japansk skole. Jeg kan godt forstå at så mange vælger at sende deres børn i international skoler eller ligefremt sender dem hjem til morens hjemland for at gå i skole.
Nogen gange kan jeg desværre ikke sige ret meget andet end at Japan virkelig er et sygt samfund hvor der ikke er plads til bare at være en lille smugle anderledes.

https://www.japantimes.co.jp/news/2017/10/27/national/teen-sues-osaka-prefectural-government-forced-dye-hair-black-attend-school/#.WfXQzmiCzIU


Hvordan har jeres uge været ?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar