Translate

søndag den 1. oktober 2017

Ugen der gik #13

Så er der  kun 4 dage til vi skal flytte. Mange af vores ting er ved at være pakket ned selv om der stadig mangler nogen ting. Mest ting vi bruger i hverdagen.
I torsdags fik vi nøglen til huset og vi gik der over fredag eftermiddag og gjore lidt rent. Vi har også mødt vores naboere. I Japan er der en tradition for at man går ind og præsentere sig når man flytter ind et sted og medbringer en lille gave. Det er forskelligt fra egn til egn om man gør eller om det er et hus eller en lejlighed man flytter ind i. Folk der bor i lejet lejligheder gør det stort set ikke. Vi har faktisk aldrig set eller mødt vores nabo der flyttede ind i sommers. Det eneste vi ved om ham er at han kan lide at synge i badet og at han synger forfærteligt. Bor man i en lejlighed man har købt vil man helt klart gøre det fordi det er vigtigt at have et godt forhold til naboerne fordi man ikke bare lige kan flytte ude igen. Det samme gælder hvis man flytter ind i et hus. Hvor mange man går ind og hilser på er meget forskelligt. Nogen hilser og køber gaver til hele vejen, andre kun til naboerne som vi har valgt at gøre. Vores ene nabo fik jeg faktisk et godt indtryk af. Hun virkede meget venlig, smilende og snaksalig. Hun bor sammen med sin mand og 2 sønner. Så er der den anden nabo, hende fik jeg et negativt indtryk af. Det skal lige siges hun er højgravid og om det er det der får hende til at virke gnaven ved jeg ikke, men hun virkede ikke særlig venlig og hun sagde stort set ingen ting til os i modsætningen til den anden nabo. Da vi var ved at køre kom ham der bor i huset lige over for vores hjem, så vi endte med også at gå over og hilse på ham fordi han gik udenfor. Han virker som en meget afslappet og nede-på-jorden type.
Ærlig talt så har jeg lidt blanded følelser omkring at flytte der over. Grunden er community organization ( jeg ved ikke lige hvordan jeg skal oversætte det fordi det findes ikke rigtig i Danmark på den måde det fungere her i Japan ).
Jeg har hørt så meget dårligt om de her grupper. Det hedder sig det er frivilligt, men mange siger også det er frivillig tvang. Især i boligkvartere bestående af huse. En af min mands kolleagere bor i et hus hvor den her community organization er meget krævende og man skal på skift side som formand i 2 år om man vil det eller ej. Det betød at min mands kollega hver mdr måtte bruge en feriedag for at gå til møde fordi han var formand og hans normale fridage ikke ligger i weekenden, så i 2 år kunne han stort set ingn ferie holde pga den her community organization. Han var til sidst så rasende over at skulle tvinges til det her når det ikke er noget han egentlig har lyst til at han gik af som formand før tiden med det resultat at han har et meget anspændt forhold til flere af naboerne hvor han bor. Det er sådan nogen ting mareridt bliver skabt af og det jeg frygter lidt ved at skulle flytte i et hus nu.
Hverken min mand eller jeg selv er hjemme i weekenden pga arbejde og skole. Min mand gidder ikke de her grupper fordi han rent ud siger det er spild af tid og mest af alt er gamle mennesker sladderklub. Vi har ikke noget imod at være medlem og betale det årlige kontigent, men vi vil ikke tvinges til en masse vi ikke kan finde tid til og egentlig ikke har lyst til. Jeg har fuld forståelse for at man på skift skal gøre rent der hvor man stille affald ud til afhentning og skal dele den lokale kommunes avis ud på skift og at man skal holde rent foran sit hus, det har jeg ikke noget imod. Men at sidde til skue i en sladderklub, der sætter jeg grænsen. Jeg håber virkelig vi bare kan nøjes med at være betalende medlemmer og ikke skal tvinges til en hel masse vi egentlig ikke har lyst til.
Men nu må vi se hvor krævende de er når det er leje huse og folk måske ofte flytter ud og ind.

Hvordan er jeres uge gået ?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar