Translate

søndag den 17. september 2017

Ugen der gik #11

Det har været en hæktisk og begivenhedsrig uge med dårlige oplevelser, men mest gode oplevelser. 
Det bedste er vi skal flytte den 5. oktober. I starten af august var min mand og jeg ude at kigge på et townhouse. Det var bare så perfekt, 2 etager, 75 m2, lille have og parkering vi ikke skal betale ekstra for. Det ligger i et stille og roligt boligkvarter, men kun omkring 15 minutter til nærmeste station hvor der også er indkøbsmuligheder.
Da vi var ude at kigge på det lagde vi mærke til at badeværelset var overklistret med store klistermærker så senere ringede min mand til ejendomsmægleren fordi vi var lidt nervøs over om det skulle dække noget. Hun sagde de ville sørge for de blev fjernet og desvære skulle det også vise sig at de dækkede over noget. Da de fjernede dem faldt fugemassen mellem fliserne ud og da de begyndte at undersøge det nærmere fandt de ud af at vandrørene også havde problemer så desværre kunne vi ikke flytte ind for det ville tage noget tid at udskifte vandrør og sætte nye fliser op på badeværelset. Skæbnen ville så at et andet townhouse på den anden side af gaden ville blive ledigt fra den 31 august og det kunne vi så få i stedet for hvis vi ville. Men i slutningen af august fik vi endnu en mail fra vores ejendomsmægler at familien der boede der ikke ville være i stand til at flytte ud til tiden og havde bed om endnu 1 uge, men huset som vi havde kiggede på var ved at være færdigt og klar til indflytning i slutningen af september. Hun sagde at de havde sat nyt badeværelse og køkken ind. Vi har en aftale i slutningen af ugen hvor vi kan komme og se hvordan det ser ud efter det er blevet renoveret og gjort rent. 
Men vi har allerede bestilt flyttefolk for vi er ret sikker på at det er det rigtige sted for os. I starten af ugen var jeg ude at gå en tur. Jeg kom forbi Yokohama Kunst Museum hvor jeg så de havde en udendørs konstalation der skal skabe opmærksomhed omkring problemet med bådflygtninge. Jeg tvivler på ret mange japanere forstår hvad det handler om for det er et problem der foregår så langt væk fra Japan og noget der stort set ikke omtales i nogen mediaer.


 I fredags var vi en tur i Tokyo fordi min mands onkel deltog i en kunstudstilling. Han er skulptør er er ret populær her i Japan. Han har lavet og solgt skulpturer der står flere forskellige steder rundt omkring i Japan. Vi får altid fribilletter til udstillingen og vi plejer at have en rigtig hyggelig eftermiddag hvor vi er sammen med min mands onkel og tante. Vi ser dem ikke så tit så det er altid noget vi ser frem til.
Roppongi Tower

Og nu vi var i Tokyo kunne vi jo lige så godt blive og gå rundt og hygge efter vi havde været på kunstudstilling Tokyo Art Center ligger i Roppongi som er et meget internationalt område med mange expats og fra Roppongi er der ikke så langt ned til Shibuya ( alt under 10 km er gå-afstand i mine øjne )

I torsdags var vi ude at handle ind eftersom vi skulle til Tokyo om fredagen. Det var først på aften så der var en del trafik. Ved et lyskryds hvor vi holdt for rødt var der en anden billist foran os der overså der var rødt lys og det gik ud over en ældre dame på cykel. Jeg var ret chokeret for jeg har aldrig oplevet nogen blive kørt ned lige foran mig. Hun ramte siden af bilen og ud fra den måde hun faldt på så det ud som om hun fik hovedet ind under bilen lige foran baghjulet. Bilen stoppede ikke men kørte bare vidre. En mand på en scooter kørte efter hende og fik hende stoppet og min mand løbe ud af bilen for at hjælpe sammen med en yngere dame der holdt ved siden af os. Ambulancen kom heldigvis ret hurtig, inden for 5 minutter. Hun var heldigvis stadig ved bevidstheden, men min mand sagde hun højst sandsynlig havde fået hjernerystelse og at det så ud som om hendes arm var brækkede. Jeg kan simpelthen ikke forstå hvordan personen i bilen der påkørte hende bare kørte vidre. At hun ikke har kunne mærke at hun har påkørt noget forstår jeg ikke. Det må da have givet et ordneligt bump i bilen. Trafik ulykker hvor personer kommer til skade er noget man tager meget alvorligt her i Japan og hun vil højst sandsynlig miste kørekortet og skulle betale erstatning på mange hundrede tusinde kroner.

Jeg har haft en rigtig dårlig weekend. Det der fik bægeret til at flyde over var at jeg inde på en cafe gerne ville have varm cacao, men damen bad disken ser forskrækket på mig og spørg om jeg vil have kaffe. På japansk er der ret stor forskel på den måde man udtaler kaffe og varm cacao på. Jeg ved godt jeg har meget at lære endnu, men derfra og så til bare at forstå et enkelt ord burde ikke være så vanskligt. Jeg kan blive så vanvittig irreteret over japanernens modvilje til at forstå deres eget sprog i det øjeblik en udlænding udtrykker sig på japansk. Og jeg kan blive så vanvittig irreteret over at hvis al ting ikke er nedskrevet i en manual de kan følge slavisk kan de ikke forholde sig til det fordi det betyder de selv skal tænke og tage stilling til noget og det kan de ikke finde ud af for så skal de tænke selv og hvis de så kom til at gøre noget forkert der ikke stemmer overens med deres skide manual har de begået en fejl og dermed tabt ansigt. Nogen gange synes jeg det er utroligt at det japanske samfund overhovedet kan fungere. Jeg er så træt af deres manual-samfund og deres manglende evner til at gøre noget uden for manualen lige i øjeblikket. Godt der ikke er så lang tid til december og juleferie i Danmark.

2 kommentarer:

 1. Tillykke med at I skal flytte. Det kan helt sikkert blive godt. Også rart at læse om den side af japansk kultur, der ikke er top charmerende. Ha en god dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henning,
   Ja, det skal nok blive godt når vi flytter, håber jeg.

   Ja, desværre er der mange ting der ikke er top chamerende, når man lærer en anden kultur bedre at kende. Især i et land som Japan.

   Også god dag til dig :-)

   Slet