Translate

søndag den 6. august 2017

Ugen der gik #5.

Så blev det søndag og juli er blevet til august. For mig er august en månede der hurtigst muligt skal overståes. Det er den varmeste mdr. i Japan hvor temperaturen godt kan nå op på de 40 grader. Jeg glæder mig til september fordi så begynder den høje luftfugtighed at aftage og det bliver igen til at holde ud at være udenfor. 

Da jeg sidste søndag fortalte om vores boligjagt ( som ikke er kommet tættere på en løsning ) og vores problem med størrelsen på køkkenet medførte det nogen kommentarer og beskeder om hvordan de her japanske køkkner egentlig ser ud og hvorfor køkknet ikke har mere plads. Japanerne bor generalt i små boligere. Japan er et land hvor langt over halvdelen af landet er dækket af bjerge og der bor over 100.000.000 på det der er tilbage. Så det bliver hurtigt meget dyrt hvis man vil have en større bolig og det er ikke så mange der faktisk har råd til det. Vores lejlighed er på 44 m2. og det samme er vores nabos lejlighed, men hvor vi kun bor 2 bor de 4 ( 2 voksne og 2 børn ) og det er meget normalt i Japan. Man ser ofte billeder af japanske boliger hvor det hele ser så rummeligt ud med store flotte ikebana dekorationer. Jeg har endnu ikke stødt  på et japansk hjem der ser sådan ud i virkeligheden. Fordi mange bor samme og pladsen er lille er der ofte meget trængt. Nogen huse har ligefremt så mange ting at man kun kan komme rundt af stier fra rum til rum. For mange kan det virke uoverskueligt at skulle rydde op og smide ud, desuden koster det penge at skulle smide større ting ud og mange vælger at gemme det i håb om det kan laves og bruges igen senere. Så tingene hober sig hurtig op. I Japan går man meget op i affalds sortering og det er godt, men det gør desværre også at det er svært og dyrt for mange at komme af med større affald, især hvis de har meget.
Så en ting jeg virkelig har lært af at bo i Japan er begrænsingens kunst.

Vores køkken.

Men sådan ser mit køkken ud her hvor vi bor. Der er 2 overskabe, 2 hylder, 4 skuffer og 2 skabe. Mere er der ikke og som det kan ses er vasken større end bordpladsen, hvilket er noget der kan irretere mig grænseløst. Desuden kunne jeg virkelig godt bruge at det var 10-15 cm højere, det ville min ryg være taknemlig for. På den modsatte side står vores køleskab, stativ med ovn og skraldespande. 

Ellers har ugen budt på regn og skybrud. Regnsæsonen er for længst forbi, men der fik vi ikke meget regn. Det kommer til gengæld nu, men der er dog tørvejr ind imellem.

August er lig med sommerferie og obon i Japan så jeg har ingen japansk undervisning denne mdr. Til gengæld har min lære givet os så mange lektier for at jeg tvivler på jeg kan nå at blive færdig med det hele. Indtil vidre har jeg lavet omkring 12 sider og jeg er ikke i nærheden af bare at være halvvejs.
Lige præcis i dag er det 72 år siden atombomben faldt over Hiroshima og der har traditionen tro været mindehøjtidlighed i Hiroshima. Jeg besøgte Hiroshima sammen med min mand for 2 år siden. Vi besøgte Fredsmuseumet og det var et meget stærkt og rørende besøg som jeg aldrig glemmer. 

Du kan læse om det besøg i dette indlæg jeg skrev om oplevelse.Hvordan har din uge set ud ??4 kommentarer:

 1. Hold da op Inger-Marie, nu er har jeg da for alvor stor beundring for al din kogekunst. Utroligt at du kan lave alt det lækre mad som du lægger billeder op af på FB.
  Troede egentlig at et køkken i Japan var stort for man hører altid om alt det lækre mad de laver. Men tak fordi du indviede os andre "ind" din lejlighed, køkken og liv.

  Jeg har selv et kæmpe køkken med så masser og adskillige meter bordplade så jeg klager ikke på den konto men sætter stor pris på at vi har et lækkert køkken.

  Ved jeg har sagt det før men nyder altså at læse dine ugeopdateringer.

  /Annette

  SvarSlet
 2. Hej Annette,
  Tusind tak for din kommentar.

  Hehe, ja bordplads er en mangelvare, så hvis du synes du har for meget bordplads modtager jeg gerne lidt af den.
  Man skal lige lære at indrette sig og hvilken rækkefølge man skal lave maden i for at det hele kan serveres varmt, men øvelse gør mester.

  Hvor er jeg glad for at høre du kan lide ugeopdaternngerne. Jeg kan også se på bloggens statistik at de er ret populære, så det er helt klart noget jeg fortsætter med.

  SvarSlet
 3. Haha hermed sender jeg 3 meter ubrugt bordplade til Japan - så slipper jeg for at tørre støv af ;-)

  Tak det glæder mig at du fortsætter med ugeopdateringerne :-)

  Hav en ny god uge Inger-Marie

  SvarSlet
 4. Det modtages med kyshånd :-) :-)

  SvarSlet