Translate

søndag den 30. juli 2017

Ugen der gik #4.

Det er blevet tid til ugen der gik. Denne uge har ikke været så meget anderledes end forrige uge. Arbejde, varmt og lummert vejr og så lige en slange, men mere om den senere.

I tirsdags var jeg en tur i Tokyo. Jeg var oppe på den danske ambassade fordi mit pas udløber i november så jeg skulle have bestilt et nyt. Det er første gang jeg har skulle bestille et nyt pas fra udlandet så jeg tænkte jeg heller måtte være i god tid, da jeg ikke var helt sikker på hvor lang tid sådan noget tager. Jeg fik at vide det ville komme om 3 uger. Jeg var noget overrasket over at det går så hurtigt. 
Det er altid en fornøjelse at komme op på ambassaden som ligger i det område af Tokyo der hedder Daikonyama. Vi har en rigtig dygtig og meget aktiv ambassadør som hedder Freddy Svane. Jeg har efterhånden mødt ham en del gange nu og jeg har kun godt at sige om ham og hans kone. Han repræsentere Danmark på bedste vis og gør utrolig meget for at gøre Danmark synlig i Japan inden for alle mulige områder så som landbrug og grøn energi m.m. 
Min mand nåede lige akurart at komme hjem fra arbejde inden jeg tog afsted fordi min aftale var sidst på eftermiddagen så han tog med til Tokyo for at vi kunne have noget tid sammen. 
Min mand arbejder 3 forskellige vagter. De uger hvor han har eftermiddags vagter ser vi sjældent hinanden. Ofte er jeg gået i seng når han kommer hjem fordi jeg skal tidligt op og når jeg så tager afsted om morgen er det tidspunkt hvor han står op så vi kan lige nå at sig godmorgen og farvel. Når jeg så kommer hjem er han taget på arbejde. Så nogen gange ser vi stort set ikke hinanden i 1 1/2 uge indtil han igen har morgenvagt. Så foregår alt kommunikation via mobilen og små seddler på spisebordet. Det kan godt være lidt hårdt engang imellem at være så meget alene, så det var egentlig dejlig at han skyndte sig at komme hjem så vi kunne tage til Tokyo sammen.
Vi ville egentlig gerne have spist aftensmad i Tokyo, men der hvor vi gerne ville spise var ikke begyndt at servere aftensmenu endnu og da vi ikke gad at vente 1 time blev vi enig om at tage toget tilbage til Yokohama og spise der.
Der er et sted på Yokohama station under den store elektronik forretning der hedder YY Gourmet og der er rigtig mange gode restauranter der. Der ligger en restaurant fra Osaka hvor vi har spist et par gange og det var da også der vi endte. Det er en slagt buffet hvor man vælger en masse grøntsager og kød på pinde som man så tager med ned til sit bord. Herefter vender man det i en dej og rasp og frituresteger det ved bordet man sidder ved. Det smager godt med ikke noget man skal spise så tit nu det er friturestegt.
De har også en dessert buffet. Lige for tiden kører de med grøn te tema hvor kager og budding er lavet at grøn te og så var der lige en grøn te chokolade fountain. Chokolade fountains er meget populære på restauranter der har dessert buffeter, men det var første gang jeg har set den med grøn te chokolade. Det skulle selvfølgelig afprøves og jeg kan kun sige det smagte rigtig godt. Så måske det ikke var så dumt et valg alligevel at tage tilbage til Yokohama for at spise.

 Grøn te chokolade fountain.

Jeg bliver bare aldrig gode venner med slanger.

I torsdags på vej til toget stødte jeg på et af de sommerkryb jeg virkelig helst vil undgå, nemlig en slange. Der er et sted med mange træer og buske der fører ned til en park som jeg skal op gennem for at kommer over til toget og der midt på stigen lå en slange på omkring 1 meter. Jeg frøs øjeblikkeligt for der findes giftige slange her i Japan og mange  andre slanger, men jeg aner virkelig ikke hvilke slanger det er. Men heldigvis forsvandt den ind i buskene på den anden side af stigen uden at vise tegn på at den var aggrasiv. På billedet oven over kan man se halvdelen af slangen som den forsvandt ind i buskene. Det var heldigvis ikke en af de der store fede slanger for så havde jeg med sikkerhed gået i panik, men bare fordi det er en mindre slange er det ikke ens betydningen med den ikke er farlig/giftig. Siden i torsdags har jeg været meget forsigtig og ekstra opmærksom når jeg skulle op at stien her i tilfælde af den skulle være kommet tilbage, men jeg har heldigvis ikke set den.

I dag har vi været ude at se på 2 town house. Vi vil gerne flytte væk fra den lejlighed hvor vi bor nu fordi den er for gammel i forhold til hvad vi giver i leje og der er svampe og mug problemer. I torsdags fik vi udskiftede væggene i badeværslet fordi der var begyndt at komme svampe ud. Der var en del huller i væggen hvor tidligere beboere har haft forskellige ting til at hænge og nogen af dem var begyndt at revne og der kom svampe ud. Håndværkeren der skiftede væggene sagde der var en del svamp, men det var ikke det værste han havde set. Den anden grund til vi gerne vil flytte er at vi har fået ny overbo og det er helt vildt som de larmer. Vi har klaget over dem og det har hjulpet lidt, men de larmer stadig og nogen gange lyder det som om de smider tinge efter hinanden og kyler ting i gulvet og det gidder vi bare ikke at høre på hver dag.
Men det er ikke helt nemt at finde noget andet. Vi har et loft for hvor meget vi har råd til at betale i husleje og der skal være parkerings muligheder til vores bil. Et andet problem som jeg er lidt hysset over er størrelsen på køkknet. Jeg vil under ingen omstændigheder af med min ovn/mikro ovn og det er ikke til forhandling, men at finde et sted hvor køkknet er stort nok til et køleskab, stativ med ovn og 2 skarldespande fordi affaldssortering er meget vigtig i Japan er faktisk ikke nogen helt nem opgave. Et japansk køkken er ikke lavet med henblik på at blive brugt til madlavning. Så når vi er ude at kigge på noget er det første jeg kigger på køkknet og hvis jeg kan set at ovnen ikke kan være der behøves vi ikke at se på resten af lejligheden.
Vi så 2 town houses i dag. Det første er udelukkede for der er ikke plads til ovnen i køkknet  og det til trods for at hele huset er 75 m2, så var køkknet ikke ret meget mere end 5 m2. Desuden lugtede det virkelig grimt og vi var hurtig enig om at det her blev det hvert fald ikke.
Det andet hus var på 124 m2 og her var køkknet stort nok til min ovn. Men huslejen ligger lige på vores grænse for hvad vi kan betale og når der så kommer gas, vand og el oven i så kommer vi til at sidde alt for dyrt og vil ikke rigtig have noget råderum. Det er virkelig ærgeligt for jeg kunne godt lide huset og der var 2 værelser som vi kunne indrette som gæsteværelser, men det bliver det desværre heller ikke.
Så vi leder vidrer og håber på der dukker noget op inden alt for lang tid. Jeg må ærlig indrømme japanske boligere er ikke noget der imponere mig. Der er ingen isolering eller ventilation. Eneste varmekilde er ofte A/C som også bruges om sommeren til nedkøling. Desuden forstår jeg ikke hvorfor køkknet nedprioteres så meget og laves med henblik på ikke rigtig at kunn bruges til andet end til at lave te og så forstår jeg ikke hvorfor vasken skal fylde 3/4 af bordpladsen så man knap kan have et spækbræt til at ligge. Man kan hvert fald ikke lave flere ting på en gang. Så nej, japanske boligere er virkelig ikke noget der imponere mig. I nogen tilfælde vil jeg mene det er en værre omgang byggesjusk. Jeg ved ikke hvorfor men nogen gange for de japanske boligere mig til at tænke på arbejderboligere fra 1920erne med lukum i baggården som de er beskrevet i Barndommens Gade af Tove Ditlevsen. Men vi må bare vente og håbe på der dukker noget op.

Hvordan har din uge været?

4 kommentarer:

 1. Vil gerne igen sige at det er super interessant at læse om dine uger, Inger-Marie. Jeg håber, virkelig det er noget du vil forsætte med :-)

  Tillykke med jeres bil, synes nok jeg havde læst om det i et tidligere indlæg men nu får du altså lige et tillykke. Skønt med frihed og at i kan tage på nogle småture rundt i landet.

  Slange gys - ved godt de er mere bange for os men alligevel.

  Held og lykke med boligjagten og underligt med de der køkkener. Troede at der blev brugt meget tid i de japanske køkkener og forstår til fulde at der skal være plads til din ovn. Den vil du da ikke kunne undvære, så glad du er blevet for at bage.

  Underligt jeg havde et billede af at japanere var meget ordentlige og at du byggede kvalitet men åbenbart ikke. Da vi var i Nez Zealand hvor der virkelig kan være koldt om vinteren blev vi også overrasket. Ingen huse med termoruder - kun enkeltglas og ingen isolering underligt.

  Tak, jeg har haft en god uge. Intet specielt andet end en super hyggelig frokost med havkig sammen med en af mine bedste veninder.

  Hav en god uge.

  /Annette

  SvarSlet
 2. Hej Annette,
  Tusind tak for din kommentar.

  Hvis vi havde muligheden så røg den bil hurtigst muligt. Ja, det er rigtigt at en bil giver en vis frihed, men den sluger alt for mange penge. Den eneste grund til vi har den er fordi når min mand har morgenvagt kan han ikke nå på arbejde i tide med toget. Herude køre toget desværre ikke døgnets 24 timer selv om der faktisk er et behov for det. Vi bruger kun biln til at handle ind om fredagen og når min mand har morgenvagter.
  I Japan kan man ikke købe en bil uden at kunne bevise man har et sted at kunne parkere den og en parkeringsplads lejer man lige som man lejer en lejlighed. Og ingen af delene ligger i den billige ende.

  De sidste 10-15 år er bolig byggeriet blevet generalt bedre, men der er stadig langt mellem de bedre boligere og de ligger i et så højt prisleje at det mange gange kun er den rigere del af befolkningen der har mulighed for at bo der. Lidt ligesom i København.
  Her i Japan er der heller ingen termoruder. Det er skrækkeligt. Om vinteren døjer vi så meget med kondens at jeg må tørre vinduerne af flere gange om dagen for at der ikke skal ligge små vandpytter på gulvet. Om vinteren er jeg også nødt til at vaske en af vores vægge ned med klorin for at holde muggen nede. Jeg er virkelig træt af det.

  Men det er godt du gider at læse med. Jeg fortsætter helt klart med denne ugenlige klumme for den virker til at være ret populær.

  Hav en dejlig uge.
  Inger-Marie.

  SvarSlet
 3. Jeg har også troligt læst med i noget tid, syntes det er meget spændende at få indtrykket at landet.
  Jeg er også overrasket over, at væggene er så ringe og at der faktisk ikke er køkkenplads.
  mvh Rikke
  www.rikkes-planet.dk

  SvarSlet
 4. Hej Rikke,
  Mange tak for din kommentar og tak fordi du læser med.
  Ja køkkenpladsen i japanske hjem er meget lille. I Japan spiser mange ude, især hvis de er single. Det kan ganske enkelt ikke betale sig at handle ind og lave mad selv i forhold til prisen på hvad det koster at spise ude. Men selv i en familie bolig er køkknet meget lille og man kan ikke lave mange ting på en gang.
  Boligere fra starten af 1980erne og ældre er ofte af meget dårlig standart. Det var dengang det gik extremt godt for Japan økonomisk og det handlede meget om at få nogen boligere op at stå hurtigst muligt så der var bolig til alle dem der kom for at arbejde. Desuden byggede man også ud fra at man skulle kunne overleve et større jordskælv.
  Jeg var godt klar over at man boede meget trængt i Japan, men det kom bag på mig at standarten var så lav og det først er inden for de sidste 20-25 år at de er begyndt at tænke over standarten og kvaliteten, det er jo ikke ligefremt sundt heldbredsmæssigt at bo med svampe og mug.

  SvarSlet