Translate

søndag den 23. juli 2017

Ugen der gik #3

Endnu en uge er gået og det har været en ret så stille uge hvor der ikke er sket det helt store.
For at være helt ærlig har det været en ret så kedelig uge. 
Det har været ret så varm og luftfugtigheden ligger over 80 % så når man er udenfor er det som at være i bad med tøj på.
I tirsdags havde vi skybrud og når temperaturen og luftfugtigheden er så høj er det bare noget der siger skral bang når det tordner. Og når hele uvejret så ligger lige over Yokohama så er det virkelig noget man kan føle. Jeg har aldrig oplevet lyn og torden som det der er herude om sommeren, når et tordenskral kan få en bygning til at ryste. 
Regnsæsonen her i Kanto-området er over for i år. Vi har her i området ikke fået særlig meget regn og det kan godt blive et problem senere på sommeren i form af at vi simpelthen ikke har vand nok og vandværkerne vil blive tvunget til at sænke trykket på vandet til forbrugerne.
Andre steder har de desværre til gengæld fået alt for meget vand. For omkring 3 uger siden var det Kyushu det gik hårdt ud over og de var ved at drukne. Her i weekenden er det Niigata og de nærliggende områder det er gået ud over og der er massive oversvømmelser. Desværre er det typisk japansk sommer, nogen steder oplever oversvømmelse og andre steder får ikke vand nok. 

Torsdag morgen vågnede jeg med massiv hovedpine og var meget svimmel. Jeg var aften før gået i seng tidligere end min mand, så da han gik i seng slukkede han for vores A/C men han glemte at sætte timeren til så den automatisk ville gå i gang igen ved 7.00 tiden, så da vi vågnede torsdag morgen kogte vores lejlighed nærmest fordi vi har morgen sol. Vi har et indendørs termometer og det stod på lige over 30 grader. Så efter at have drukket 1 L vand og taget en hovedpine pille endte jeg med at gå i seng igen fordi jeg var så svimmel. Hovedpine og svimmelhed er de første klassiske tegn på at man er ved at får hedeslag og det eneste der hjælper er væske, væske og endnu mere væske. 
Jeg synes ellers selv jeg er ret god til at drikke. Jeg drikker gerne 4-5 liter vand og te om dagen her om sommeren, men nogen gange er det åbentbart ikke nok så nu har jeg været ude at købe nogle salt tabeletter. 


For et par år siden lærte jeg mig selv at hækle ved hjælp af videoer fra YouTube. Jeg fandt hurtig en stor gruppe der hedder The Crochet Crowd og som styres af en fyr fra Canada, der er knald dygtig til at hækle og virkelig god til at forklare og vise hvordan man gør. Og lige siden har jeg været medlem at hans gruppe som har over 100.000 følgere både på FB og YouTube.
I sidste uge startede han en CAL ( Crochet-a-long ). Denne her varer 2 uger og det går ud på at han i første uge offentligøre den del af det mønster som man så laver og ugen efter kommer sidste del af mønsteret. Så man ved faktisk ikke hvordan slut produktet ser ud når man starter, man ved bare hvor meget garn man cirka skal bruge og hvilken hæklenål man skal bruge til projektet. 
Så eftersom jeg havde en del garn der lå som jeg ikke rigtig vidste hvad jeg skulle bruge til tænkte jeg at det prøver jeg og så ser vi hvad det bliver til. Men nu er jeg så nået så langt at jeg kan se det er et rundt spiral tæppe ( det på billedet ). 
Det er faktisk rigtig sjovt at være en del af. Det er folk fra hele verden der deltager og det er virkelig inspirende at se hvordan andre har valgt at lave deres og hvilke farver de har brugt. Jeg har valgt at følge mønsteret til punkt og prikke, men andre har valgt at bruge langt flere farver eller at hver vinge af spiralen er ensfarvet ( jeg ved ikke hvordan jeg lige skal forklare det, håber I forstår min mening ).
Men i morgen kommer sidste del af mønsteret så jeg kan se hvilken kant der skal på og jeg kan færdiggøre projektet. 
Hvad jeg skal bruge det til når det er færdigt ved jeg ikke rigtig, men i det mindste har jeg fået brugt noget af det garn jeg har der ligger. Måske min mor og fars hund gerne vil have et nyt tæppe :-)


Hvordan har jeres uge været ??

Ingen kommentarer:

Send en kommentar