Translate

tirsdag den 3. marts 2015

NHK ~ Begin Japanology ~ Hina Dolls ~ [KWEENSPLIFF]

Idag er en speciel dag i Japan. Idag fejre man nemlig Hinamatsuri, oversat betyder det Dukke Festival eller Pigernes dag. Det fejres hvert år den 3 marts og det er dagen hvor man fejre piger i familien og beder til at de får et langt og sundt liv. Op til denne dag kan man mange steder se udstillinger af dukker. Det er er tradition der går tilbage til Heian-perioden, næsten 1000 år tilbage i historien. Dukkerne er ofte klædt som de var i Heian- perioden.

En traditionel opstilling har 7 trin. Første trin består af dukker der forestiller Kejseren og Kejserinden. Andet trin består af 3 dukker der er tjenestepiger for Kejseren og Kejserinden. Trejde trin består af 5 dukker der er musikanter og er ment som underholding for Kejseren og Kejserinden. Fjerde trin har 2 dukker der forestiller ministere/politikere der er rådgiver for Kejseren og Kejserinden. Femte trin har 3 dukker der forestiller samuraier og er Kejserens og Kejserindens beskytter.

Sjette og syvende trin indeholder alt fra møbler til dagligdags effekter så som sminkesæt, kister til opbevaring af tøj og bære stole som Kejseren og Kejserinden brugte når de skulle nogen steder.

Jeg håber I vil synes om videoen. Jeg synes selv den er rigtig god og den fortæller virkelig godt om hvordan disse specille dukker laves til hvordan man pynter op med dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar