Translate

tirsdag den 27. maj 2014

AKB48 - J-pop pige band.En af de helt store nyheder i Japan de sidste par dage har været overfaldet på 2 af AKB48 medlemmer.

AKB48 er et japansk pige band og de er extrem populær blandt teenagere og andre med hang til det sukkersøde. AKB står for Akihabare som er et område i Tokyo der er bedre kendt som Electric Town. Gruppen er opstået i dette område  og her har de også deres egen klub hvor man kan se nogle af gruppens medlemmer optræde hver aften. Oprindeligt var de 48 piger i gruppen, men idag er de over 100. Grunden til at de er så mange har noget med den måde de bliver promoveret på. De er kendt som en gruppe fans kan komme i kontakt med og møde, de såkaldte trykke-hånd-møde. Det var ved et af disse møder at 2 piger fra gruppen blev overfaldt af en fan med en rundsav og efterfølgende blev indlagt på hospitalet i Tokyo. Manden blev hurtig overmandet af en bodyguade som selv endte med at blive snittede inden politiet nået frem. En anden grund til de er så mange er at de så kan deles op og lave events mange steder samtidig.

J-pop er ekstrem populær i Japan. Når man kommer udefra og ser på hvordan det er stillet op og promoveret kan man godt ryste lidt på hovedet, især af den måde de er klædt på. Men ikke desto mindre så er det virkelig virkelig big business her i Japan.

I Japan er det tilladt at offentlig gøre navne på gerningsmænd med mindre der er specielle omstændigheder så som at være psykisk syg, men politiet har vurderet at det ikke var tilfældet i denne sag og man kunne derfor i går aftes i nyhedderne se et billede med navn og det hele blive offentliggjort. Han skulle have sagt til politiet under afhøringen at grunden til at han gjore det var fordi han havde lyst til at slå nogen ihjel et sted hvor der var mange mennesker. Jeg ville jo så personligt mene at hvis man har de lyster er man psykisk syg, men det er jeg nok ikke den rette person til at vurdere.

Jeg er ikke den største fan af AKB48, men jeg synes stadig det var synd for de 2 piger der blev udsat for overfaldet og det var godt de kun blev snittet og rent faktisk ikke slået ihjel som jo var gerningsmandens hensigt. Begge piger er udskrevet fra hospitalet, men har nok lige brug for en pause fra det hektiske liv med AKB48 til at få hendelses lidt på afstand og få snakket ud om det hele.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar