Translate

søndag den 11. maj 2014

10 ting at se i Tokyo.

Sommer ferien står for døren og de fleste vil gerne ud og rejse, det danske vejr kan jo være noget lunefuldt. De fleste vil gerne have sol og sommer og rejse syd på til Italien, Spanien, Grækenland og Frankrig. Men for dem der gerne vil længere væk, eks Japan har jeg her lavet en top 10 over steder der er værd at se i Tokyo.
Der er meget varmt i Japan om sommeren, juli og især august er det ikke unormalt med 35-40 grader og luftfugtigheden ligger gerne omkring 90 % eller mere og det kan være noget at en udfordring hvis man ikke har prøvet det før. De absolut bedste tidspunkter at rejse i Japan er foråret hvor det begynder at blive lunt og kirsebærblomsterne blomstre og om efteråret hvor det stadig er dejligt varmt uden den høje luftfugtighed og hvor træerne oppe i bjergene begynder at skifte til de gyldne farver.
Denne top 10 er helt min egen og jeg har personligt været alle steder og det er de steder jeg vil anbefale folk at se første gang de besøger Tokyo, men det kommer jo selvføldig helt an på hvad folk interessere sig for.


 Templet i Asakusa.

1) Sensoji tempel i Asakusa.
Templet kan dateres helt tilbage til år 645 og det er dermed det ældste tempel i Tokyo. For at komme op til templet går man igennem Kaminarimon ( Torden porten) med den store lanterne som er et symbol for Asakusa og Tokyo. En lang gade med souvenir butikker fører op til templet. I sidegaderne er der små restauranter, hvis man skulle være blevet sulten og mange af forretningerne på vej op til templet sælger traditionelle japanske snacks. At besøge templet er gratis, med mindre du altså vil købe souvenirs.


 Shinjuku Goyen National Garden.


2) Shinjuku Goyen National Garden.
En af de største og mest populære parker i Tokyo. Her er en japansk have, engelsk have og fransk have. Desuden er der et stort drivhus med mange tropiske og subtropiske planter. I den japanske del af haven er der et tehus fra Taiwan der spejler sig i en sø (det på billedet). Om foråret er der mange kirsebærtræer og om efteråret kan man se de gyldne farver. Køb en bento (madpakke) i en at de små forretninger udenfor og tag med ind, der er god plads til at holde skovtur. Det er ikke tilladt at bringe alkohol ind i parken og især ved større arrangementer bliver tasker og poster set efter.
Entre er 200 yen. (10,67 Dkr)


 Meiji Jingu Shrine.

3) Meiji Jingu Shrine.
Et shrine tilegnet Kejser Meiji. Det er et af de mest populære shrines i Tokyo og cirka 3.000.000 mennesker kommer her i nytårets første dage til hatsumode, hvor man beder for første gang i det nye år. Hvis man kommer i weekenden kan man være heldig at se et traditionelt japansk bryllup.
Gratis med mindre man vil købe souvenirs.


 Tokyo Sky Tree.

4) Tokyo Sky Tree.
Med sine 634 meter er det det højeste tårn i Japan og det næst højeste i verden kun overgået af Burj Khalifa i Dubai. Der er obsavatorium og restaurant i SkyTree og så bliver det brugt til broadcasting. 
Vil man op i tårnet koster det over 2000 yen ( over 106,67 Dkr ) og man skal gerne vente et par timer, med mindre man har købt en billet med et bestemt klokkeslet på. Min personlige mening er at Skytree er en af de ting man får mest ud af at se på afstand om aften når det er lyst op. 
Vil man gerne se Tokyo oppe fra kan jeg anbefale Metropolitan Government Building Observatories, du kommer dog kun 202 meter op, men det er mere end nok til at give en fornemmelse af hvor stor Tokyo egentlig er og så er det gratis.


5) Zojoji Tempel / TokyoTower.
Dette er et meget populært sted at være nytårs aften når året skifter og de ringer med den store klokke.
Der ud over er det mest kendt for sine små statuer til minde om dødsfødte og børn der er død i en tidlig alder. Disse statuer er klædt med røde huer og andet tøj og der ligger ofte små stykker legetøj ved statuerne.
Lige bag ved templet ligger Tokyo Tower der er 333 m højt. Der er 2 obsaervations dæk og vil man op på begge koster det 1420 yen (75,75 Dkr). Tårnet er oplyst i orange/rød om aften, men har special belysning ved specialle lejligheder.


6) Yasukuni Shrine.
Nok et af de mest omtalte shrines i Tokyo. Det er her man mindes alle dem der har mistede livet for Japan i krig.
Det der gør det så omtalt er at navnene på 7 japanere der er dømt for krigsforbrydelser under 2. verdenskrig også har deres navn her. Hver gang der er politikere og især ministere der besøger stedet medfører det altid en række fordømmelser fra Kina og syd Korea.
Steder huser også Japans eneste krigsmuseum, hvor man kan se effekter fra stort set alle krige japanerne har deltaget i, men i særdeleshed 2. verdenskrig.
Stedet er desuden kendt for sine kirsebærblomster i starten af april.
Det anbefales at holde sig væk fra stedet den 15. august, fordi det er den dag Japan officelt tabte 2. verdenskrig og der denne dag er demonstrationer og sammenstød mellem ventre og højre ekstramister og det går ikke stille for sig.
Alle andre dage er der ingen problemer med at besøge stedet.

  
Nijubashi Broen.


7) Imperial Palace.
Jeg har ofte set tourister rande rundt for at finde ud af hvor man kommer ind henne, men man kan ikke komme ind til selve paladset. Der er kun åben på Kejserens fødselsdag og nytårsdag for nytårshilsner til kejser familien. Det eneste man kan se er broen der fører ind til området hvor paladset er (det på billedet)
Der er dog en del af haven der er åben for offentligheden, her ligger der også et museum med historien om kejser familien gennem tiderne og en del af deres ejendele.


8)Shitamachi Museum.
Jeg kunne ikke rigtig bestemme mig for om jeg skulle vælge Edo-Tokyo Museum eller det her. Begge 2 er rigtig gode, men jeg valgte det her fordi det er mindre og dermed mere overskueligt.
Det er opbygget på den måde at man får en fornemmelse af at gå rundt i små gader, som området ville have set ud for mere end 100 år siden. Man må gå ind i de fleste huse/rum og man må gerne røre ved tingene. Der er guider der går rundt og gerne fortæller historier om gamle dage i Tokyo og nogle af dem er ret godt til engelsk hvilket er en sjældenhed.
Entre er 300 yen. ( 16 Dkr )


9) Shibuya Crossing.
Det er egentlig bare en fodgænger overgang, men det er nok en af de største i verden og så er det down town Tokyo og det er her man rigtig får en fornemmelse af hvor tætpakket byen er. Kom om aften hvor neon lysene er tændt på alle højhusene og indkøbscenterne i området.


10) Hama rikyu Garden.
En oase af ro midt i den hektiske storby. En traditionel japansk have med formklippede grantræer. Haven er især kendt for sine blomme og kirsebær træer. Deruden er der en stor sø hvor man kan se de omkringliggende højhuse spejle sig i vandet, et lille tempel, tehus og man kan tage en båd op til Asakusa, en tur der tager cirka 1 time.
Entre er 300 yen. ( 16 Dkr)


Selvføldig er der mange andre ting at se og opleve i Tokyo, det kommer jo helt an på ens interesser og hvilket budget man har for sin tur. Jeg vil mene at man sagtens kan nå at se alle disse steder på 3 dage, der skal jo også være tid til at opleve stemningen og spise og smage på alt muligt mad man ikke har set før. For mig er at rejse også at smage på mad jeg ikke har set og smagt før. Jeg synes ofte mad bliver nedprioriteret på rejser for at spare penge, men sandheden er man gå glip af meget ved ikke at prøve den lokale mad.
Man høre ofte man ikke skal spise mad fra gadekøkkener i syd øst Asien og det er også rigtig, men Japan er anderledes for her er meget rent og hygiejnen er meget god. Desuden er gadekøkkner ikke så udbredte som man ser i eks. Thailand. Det er kun ved festivaller man finder disse gadekøkkener/boder hvor folk sælger mad og drikkevare. Jeg har spist i mange af dem og jeg har aldrig fået maveproblemer af det. Der findes over 25.000 restauranter i Tokyo i alle prisklasse, så man behøves ikke at være bange for at komme til at sulte.

3 kommentarer:

 1. Rigtig spændende liste. Jeg har aldrig besøgt Tokyo, men byen står rigtigt højt på min liste.
  Af en eller anden grund, ser dit layout ikke særligt godt ud i Safari. Teksten er helt forvrænget og rykket ud til højre, hvilket desværre gør det svært at læse dine gode indlæg.
  Camilla | http://cammi.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Layoutet er faktisk bedre nu, hvor jeg har lagt en kommentar (:

   Slet
 2. Hej Camilla,
  Tak for din kommentar.
  Desværre er jeg ikke så god til det tekniske. Jeg ved at når jeg skriver et indlæg fra min mobil så ser det ikke så godt ud når man ser det på computeren, så det er ikke noget jeg gør særlig tit. Men dette indlæg er skrevet på computeren.

  SvarSlet