Translate

tirsdag den 19. juni 2012

Tyfon

http://www.jma.go.jp/en/typh/120424d.html


Så kom årets 4. tyfon og den første der går ind over land og jeg skal da lige love for den tager godt ved.
Nogle steder har de fået 100 mm regn på 1 time og det blæser med omkring 35 meter på sekund, så der er godt gang i den udenfor.
Den bevæger sig hurtigere end forventede og de seneste meldinger siger at den har drejet lidt mere øst over end den forventede rute.
18 personer er kommet lettere tilskade indtil nu og der er heldigvis ikke meldt om nogen omkommende.
Jeg sidder og følger det på tv, NHK (svare til DR) har engelsk oversætter på mange af deres nyheds programmer og når der er udvidede nyheder  når der er tyfoner, store jordskælv og andre katestrofer, så udlændinge også har en mulighed for at kan følge med i hvad der sker.
Mange toge køre ikke i øjeblikket og mange fly afgange er også aflyst, især til og fra Haneda Lufthavnen for de har mange indenrigs ruter.
Når man sidder og ser billeder er der en ting jeg ikke forstår. I sådan et vejr tror mange stadig at de kan bruge en paraply og det ser bare så sjovt ud når den vender vrangen ud og de nærmest flyver af sted i forsøget på at få styr på den paraply, jamen opgiv det da, under en tyfon kan man bare ikke bruge en paraply. Og i morgen flyder gaderne af ødelagte paraplyer der er blæst væk.
Mange floder er gået over deres bredder og der er udsendt kraftige advarsler mod jordskred. Der har allerede været flere jordskred og det er et held der ikke er nogen der er omkommet endnu, en ældre dame har mistede noget af hendes hus pga et jordskred, men da det skete var hun selv i den anden ende af huset, men hun var nu  noget chokeret.
I skrivende stund befinder tyfonen sig nu næsten direkte vest for Yokohama og Tokyo og vindstødene har virkelig taget til inden for den sidste times tid. Nogle gange er vindstødene så kraftige at vinduerne ryster og hyldene for vinden kan være ret så øredøvende.
Som om det her ikke var nok så er den 5. tyfon også på vej, dens rute er lidt mere usikker, men en ting er sikkert den vil gå ind over land. Lige nu ligger den nede omkring Taiwan og vil komme ind over Japan fra syd, den forventes at ramme torsdag/fredag alt efter hvor hurtig/langsom den er og hvilken kurs den tager.
Men den kan jo bare komme an vi er beredt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar