Translate

torsdag den 7. juni 2012

Regerings rokade.

For et par dage siden var der en større rokade i den japanske regering. En af de nye ministre har allerede formodet at dele vandene. Ikke fordi han har sagt eller gjort noget kontroversielt, men fordi han ikke er politiker men universitets professor.
Han er blevet udnævnt til forsvars minister og en del mener han er en upassende mand at have på så vigtig en post fordi han ikke har en politisk baggrund.
En del af skeptismen går også på om han kan stå imod over for Kina.
Kina har siden års skifte været meget aggrasiv over for sin nabo lande, hvad der mildest talt har gjort dem mere upopulære end de var i forvejen. Lige nu er det Fillippinerne det går ud over.
Fillippinerne et et land der består af 3-4 større øer og så en masse små øer, Kina har nu fået den ide at en af de små øer skal være kinesisk og har indledt en bitter strid om øen.
Fillippinerne har ikke alverden inden for militær isenkram og er derfor meget afhængig af at lande som Japan og USA vil forsvare dem hvis det kommer der til.
Der har lige været topmøde herude med lande fra hele Stillehavs området, Kina var også inviteret men mødte ikke op. Et af punkterne på dagsorden var da også Kina og deres aggrasive kurs over for de andre lande. Kort og godt endte det med at USA nu flytter dele af sin Atlanterhavs styrke til Stillehavet, de vil blive udstationeret i Korea og Singapore. USA har 60 procent af sin styrke i Atlanterhavet og 40 procent i Stillehavet, men nu da den Kolde Krig for længst er over er det ikke noget problem at trække nogle af dem hjem og udstationere andre steder. Så i fremtiden bliver 60 procent sendt til Stillehavs området og 40 procent i Atlanterhavet.
men for at vende tilbage til den nye forsvarsminister så går manges bekymring på hvordan han vil klare sig over for Kina og om han hvis det kommer så langt har nosser nok til at trykke på knappen der affyrre misillerne.

For at blive i det politiske, men mere positive, så træder nye udlændinge regler i kraft fra på mandag. De 2 største forandringer bliver af udlændinge som mig der er gift med en japaner, vil bliver registreret offentligt på lige fod med japanske statsborgere. Det betyder at jeg fra på mandag står offentligt registreret på vores adresse og ikke som nu hvor det kun er min mand navn man vil se på vores adresse.
Den anden ting er at jeg heller ikke mere skal gå rundt med et udlændinge ID kort, der viser jeg er her lovligt, det bortfalder helt nu jeg vil blive offentligt registreret.
Nu kan det godt være du sidder og tænker Gud hvor gammeldags, men man skal lige have i tankerne også at indtil Japan tabte 2. verdenskrig og USA mere eller mindre besatte landet , var Japan et meget lukket land over for fremmede. Der er da stadig også mange der stadig har den opfattelse at der er japanerne og så dem ude fra. Men fra på mandag vil man som bosat udlænding i Japan altså være offentlig registreret.

Igår døde Kejserens fætter i en alder af kun 66. Han havde strubekræft og har siden 1991 fået adskellige behandlinger for forskellige former af kræft. Det er et stort tab for handicappede her i Japan, da han var meget aktiv fortaler for handicappedes rettigheder.

Igår kom WHO liste over folks forventede levealder og det var ikke nogen overraskelse at japanske kvinder igen topper listen med en forventede gennemsnits levealder på 83 år.
Japanere er generalt det folk i verden der kan forvente at leve længest, Danmark lå nede som nummer 23.
Jeg kan godt forstå de lever så længe. Når man ser på japanske kvinde ser man stort set aldrig nogen der er overvægtig, desuden kan det være meget svært at gætte deres alder, da de holder sig godt. Mange er omkring 10 år ældre end de rent faktisk ser ud. Jeg er ikke i tvivl om det skyldes deres deres levevis og alt det fisk de spiser. Japanere ryger og drikker slet ikke i samme mængde som man gør i Europa og deres spisevaner er meget anderledes, de spiser ikke så meget junkfood og poser med slik og chips er meget mindre herude en vi er vandt til fra Danmark. Desuden er der et meget større udvalg at sunde salater/grøntsager og sandwich hvis man går ind i en kiosk og er lidt små sulten, det er ikke kager og tomme kalorier det boomer med.
Desuden drikke de også meget grøn te og is te. Herude er is te rigtig te og ikke ligesom i Danmark, hvor is te er fyldt med konsaveringsstoffer og sukker, herude er det den rigtige vare man får. I Danmark drikker jeg aldrig is te, for jeg kan ikke lide det, der er for kunstigt i smagen, men herude drikker jeg gerne et par flasker om dagen, især er jeg blevet afhængig af jasmin te.
Desuden har jeg lagt mærke til at holdbarheds datoen på mange ting ikke er lige så lang som hjemme i Danmark, det vil sige der ikke er puttet en masse konsaveringsmiddler og andre mærkelige ting i der ikke høre hjemme i fødevare, så jo jeg kan nu godt forstå at japanere er det folk der har den højeste levealder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar